tisdag 4 mars 2014

Så många tänkta tankarHur många tankar får plats i ett huvud? Blir det aldrig fullt? 

När jag tänker så tänker jag mycket och det gör jag ganska ofta. Förr slog jag knut på mig själv. Nu tar jag en paus. Funderar på vad som är viktigt. 

Gör lite yoga. Lyssnar på musik som berör mig (ja varför skulle jag lyssna på något annat?). Äter något gott. Sträcker på mig. Gör en grimas. Ler stort. Det är ju bra med tunggympa också, så ibland stretchar jag den ända ner på hakan. Jo, det går nästan. 

Livet är bra nu. Har hittat det som kallas för h-a-r-m-o-n-i. Vi får se hur länge det varar. Tar till vara på stunden. 

Balanserar mig med Bodybalance och Yoga. Prova får du se. Det är en resa utan slut.... Finns bara gott att plocka längs dikeskanten.

Väljer att se det vackra. Alunrot och Stjärnflocka som bor i min trädgård får symbolisera det som känns just nu.

Det går bra nu. Så får det bli. 

Vi gör så...tar till vara på ögonblicket.
12 kommentarer:

 1. min kloka vän du äger en inre kraft som få! Så roligt att du nu börjat blogga Lotta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Eija, det där värmde! Är glad att våra vägar korsades....eller rättare sagt att jag stegade in på Norrfrid för sisådär 1 1/2 år sedan. Ja det känns bra att vara ute på den här "banan".

   Radera
 2. Så många kloka ord min vän! Att bara vara här och nu kan behöva mycket träning, jag får skola mig hos dig. Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för fina ord från dig. Jag har massor att säga om dig men nöjer mig med tre....som alla goda ting ;-) godhjärtad, klok, stark. Fint att du lämnade en kommentar. Vi kanske ses igen här inne hos mig. Kram.

  SvaraRadera
 4. Så sant! Jag håller med! Jag blir tokig på mitt huvud för det är så mycket tankar så det håller på att explodera! Puh!..och det går runt!..måste lugna ner mig! :) Har inte hunnit va så mycket i nuet men måste försöka ta mig tid snaaart!...och ladda batterierna! Såå vackra foton! Kraaam

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej vännen. Kul å höras här hos mig :-) Får väl bli lite mindfulness och sushiskola hos mig då....innan vi går in på mat och dryck ;-)

   Radera
 5. Ja ibland kan tankarna kännas för många, och också BLI för många..det har jag fått erfara. Men det oroar mej inte längre, har lärt mej hantera dessa perioder på ett sätt som håller mej på fötterna, och utan att ramla omkull. Det är väl kanske det som är livet, för vissa blir det mer och för andra mindre. Inre harmoni är en underbar känsla, när man väl fått smaken på det vill man inget hellre än att få kapsla in det känslan i kroppen, och aldrig släppa ut den igen. Av egen erfarenhet har jag blivit mer harmonisk med åren, och jobbiga perioder jag gått igenom. Det är jag tacksam över. Nu är jag gladare och uppskattar små enkla saker i vardagen som jag tidigare inte såg.. Kul med din blogg Lotta! Måste nog prova yoga jag oxå��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Malin. Fint att höra om dina tankar kring mindfulness. Vi är alla sökare, mer eller mindre. Lycka till på livets vandring. Och ja, du kommer att känna lycka i yoga. Må fint.

   Radera
 6. Jag känner igen mig i din beskrivelse. Jag är också en tänkare. På gott och ont. Jag är glad över att vara eftertänksam men samtidigt kan jag känna att tänka för mycket kan bli en börda. Man kan så lätt att bli blockerad och inte höra hjärtats röst om man tänker för mycket. Skönt att höra att du nått harmoni. Vi måste alla göra vår resa för att hitta dit. Själv mediterar jag dagligen för att försöka finna harmoni i mig själv. Det är en bra hjälp på vägen. Måste bara säga, såå fina bilder! Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint att höra ifrån dig. Vi verkar båda trivas med livet och att vara ute på Norrfrid ibland. Kanske vi ses där ngn gång. Mvh, Lotta

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.