söndag 9 mars 2014

Färg, form och smak

Dukade med det fina i helgen. Ingen speciell skulle komma. Tyckte bara det var viktigt att vara snälla mot oss själva. 

Färger är vackert och viktigt. Hade sådan tur. Dottern var sugen på att baka en morotskaka. Jag blev glad och åt i massor. Men innan dess dukade jag upp kakan på ett läckert turkos fat. Några lime blev bra till.

Kakreceptet hittade vi i boken Rosendals Trädgårdscafé. Kakan är underbar och boken likaså! 

Ett besök på Rosendals Trädgård ute på Djurgården i Stockholm rekommenderas varmt. Cafét och trädgården är underbara båda två. Jag lovar att ni blir både lyckliga och mätta av den utflykten! 

En god kaka kräver sina glas.


Dessa köpte jag hos Norrfrid Gårdsbutik alldeles nyss. Vårligt vackert, eller hur? Så goda att dricka ur. Och se vad läckert det är med en citronskiva i. Mer behövs inte. 


Citroner gör sig bra överallt. Har alltid några hemma som får ligga framme i köket. Blir glad av  titta på dem. Nyss lärde jag mig att de ska ligga i lite vatten för att hålla bättre. Har testat och det fungerar. Tänk bara på att byta ut vattnet sisådär varannan dag, så slipper det flytta in slime hos citronerna. Yes, jag råkade (nästan) odla det en gång och aldrig mer...

Nu lämnar vi helgen bakom oss och kliver in i en ny vecka. Kan bli hur spännande som helst om vi väljer att tänka ljust. 

Kom ihåg att bjuda dig själv på färgglada dukningar mitt i vardagen. Det tänker jag göra.


                      

2 kommentarer:

  1. Kaffebrödsexperten har gjurt det igen!! Ser gött ut!! Och jag håller med, man ska använda det man har!! // Hewoman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jojo expert var väl till att ta i... gör bara eet dom känns kul ... ok ibland måste man väl också ;-) har du bakat nått grejt på sistone?

      Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.