måndag 17 mars 2014

Underbart är kortSöndagen gick i solens tecken. Vår mest överallt. Både jag och fåglarna kvittrade. Ställde undan vintersäsongen. Inte ett dugg nostalgisk. 
Tog ett varv runt växthuset. Solen letade sig in i juteväven. Vi fick vårat första egna förra året. Ett hembygge som är litet, men duger perfekt till både tomater, gurka, örter och annat smått och gott. Ingen sittplats tyvärr det får jag skaffa sedan när jag bygger ut växthuset. Drömmen är ett stort ett där vi kan sitta och njuta av växterna, fika och kanske till och med käka en trerätters på tema paj och sallad och syrlig dessert.Här i norr får vi alltid vara rädda för kälen. Jorden rör på sig hit och dit. Det är lerans fel sägs det. Sambon grävde en bra bit förra året, neråt alltså och isolerade till och med. Det tjänade vi på. Växthuset står rakt och stadigt. 


En skogspromenad blev det också. Sedan var jag så sugen på något gott. Se där, semmelbullar i frysen och mandelmassa och grädde i kylen. Inget att skylla på. Bara att sno ihop lite godsaker. Jag tog fram lilla svarta trädgårdsmöbeln. Dottern och jag satte oss på framsidan och njöt i solen. Livet var sådär perfekt som det kan vara ibland. Ja, underbart. 

Jag bläddrade i en trädgårdsbok och nu tror jag att jag vet hur nya grönsakslandet ska se ut. Förhoppningsvis hinner jag göra om det i sommar. Det får vi chans att återkomma till längre fram här på bloggen. 

Har en del andra projekt med så vi får se om alla hinns med i år. Men först måste det bli vår och sommar. När jag klev ut på bron i morse hade det snöat. Trädgårdsmöblerna som jag tog fram igår såg riktigt vissna ut.

Ja, så är det ibland....underbart är kort, alldeles för kort.

10 kommentarer:

 1. Fort in den flyr bort. Så är våren. Njut när den kommer. Sakna när den är borta. Gråt inte. Den kommer igen. Och igen. Och igen...och igen...och igen...och däremellan, massa annat underbart. Som semlor. Om man nu inte blir illamående av grädde det vill säga...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, våren kommer igen och igen.... vi tar det som det blir. Om man har gräddproblem, så finns så mycket annat gott, som kanske en biffig cupcake med olidligt mycket topping :-)

   Radera
 2. Hej Lotta!! Härliga bilder :) Oj vad man blev bortskämd av vårsolen som var här förra veckan, nu är det regnigt och ruggigt...men medans jag väntar på mer sol så får man göra lite andra roliga inomhus saker. Ha det fint. Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna :-) Nu är det vinter igen. Snö, som och minus 14 grader. Vackert såklart. Men med vår i själen blev det liksom kortslutning. Känns rent av motigt att tänka på längdskidåkning fastän jag brukar älska att sträcka ut på myren i marssolen. Tack för titten och ses igen hoppas jag :-)

   Radera
 3. Nu bidde man ju ännu mer vårlusten!! Fina bilder! Du är verkligen den författande konditorn du! Sno ihop sådär bara:) en bildilluistrerad kaffedoppspoem publikation kanske....? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag är det minsann vår i själen och snö på skorna......... - 14 i morse. Vart ska man ta vägen nu då? Ut i skidspåret eller in under en solarielampa? Nä det sistnämnda kan vi glömma fett. Don´t like! Det där med publikation har jag minsann tänkt på rejält! ;-) VÄlkommen tillbaka hit du anonyma :-)

   Radera
  2. Det var bara jag som var onödigt anonym:) å ja tycker verkligen att du ska sätta dina förmågor i tryck! Å jag känner mej välkommen tillbaka- mej blir man inte av med så lätt...;) // hewoman

   Radera
  3. jag är glad att våra vägar möttes här ute i cyberspace :-)

   Radera
 4. Samma här!!! Cyberconnectedsouls... :) // hewomen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haham härligt att veta. Eller hur?! No matter how far away.... cybersouls kan dom ;-)

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.