Pajdegen 50 g rumstempererat smör 4 dl vetemjöl 1 1/2 dl mjölk 2 tsk bakpulver
Gör såhärSätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till degen. Kavla ut den och klä den i en form med löstagbar kant.
Fyllningen3 stora gula lökar 1/2 kg kokt potatis 2 dl svarta oliver utan kärnor 4 ägg 2 dl creme fraiche 2 dl mjölk salt och peppar
Älskar min mortel som syns där på bilden! Du vinner på att jobba med nymalen peppar.
Gör såhärSkala, skiva och stek löken gyllenbrun. Skiva den kokta potatisen och hacka oliverna. Fördela hälften av löken i botten av pajformen. Lägg sedan i potatisen. Salta och peppra. Toppa med resten av löken och de svarta oliverna.
Vispa äggen, creme fraiche och mjölk med lite salt och peppar. Häll det över blandningen. Stick lite i fyllningen med en kniv så att inte äggstanningen bara lägger sig på ytan.
Baka i ugnen cirka 45 minuter.
Voila!
En sallad är alltid gott att komplettera med. Ta något du gillar.
Jag valde färsk spenat, rädisor, valnötter, fetaost och färsk mango. |
|
Jag gillar paj...tack för receptet som verkar gott...det skulle man testa kankse ?
SvaraRaderaHär skiner solen , men det är kyligt...det blir en tur i till stan idag ;)
Ha det gott!
Kram bia
har du testat än? Kallt här med. Jorden i ampeln med penseer som jag har vid ytterdörren hade frusit när jag kände efter i morse. Nu får det vara nog nog nog på det kalla!
RaderaIn med sommar! Det röstar vi på.