fredag 9 maj 2014

Rost och gamla fönster
Som jag har längtat efter gamla fönster. Och letat. Helt plötsligt fanns de framför mig närmare än jag hade anat....men om jag hade tänkt efter, så var det ändå rätt självklart att hitta dem just där jag hittade dem.Jag hälsade på en kär vän i onsdags som bor ute på landet. Där jag också väldigt gärna skulle vilja bo kan jag passa på att tillägga. Jag snodde runt ute på gården och hon undrade vad jag höll på med (fast det sa hon snällt såklart, för hon har ett hjärta av guld).

"Jo, jag tänkte om du kanske hade något gammal fint som du inte vill ha kvar", sa jag. Självklart har jag det, sa hon, och log sådär som bara hon kan. Hon stegade bort och öppnade dörren till en skattkammare. Där stod fönster i långa banor. Jag kände hur sakletarnerven började vibrera i mig.

Jag fick välja några. Habegäret sa ta 10 Lotta! men jag nöjde mig med två. Tyckte verkligen jag gjorde ett bra val. Se så fina de blev tillsammans!

Ska de bara stå såhär rakt upp och ner? Ja, det kan tänkas. En annan tanke är att hänga upp dem på en vägg eller som avskiljare mellan två rum. Blir spännande att se vad jag hittar på.


Plötsligt försvann min vän in under ett av husen, som är ett härbre. En stund senare kom hon fram med rostig charm. Hurra för mig, som fick några av dem. Vad passar bättre än att fylla burkar som dessa med härliga Mårbacka?! Ja, så fick det bli.

Tänk vad lite som behövs för att man ska känna sig väldigt mycket rikare och väldigt mycket gladare i själen.
 


6 kommentarer:

 1. Åhh jag älskar gamla fönster och dörrar.....och allt i rost ;))...det finns så mycket man kan göra av rostiga gamla hinkar, burkar och dyl.....om du visste vad mycket "skit", hihi...jag har hittat på torpet !!!....du måste visa vad du gör med fönstren sen....om dom inte bara står där dom står och ser härliga ut ;)))....ha en fin helg!!
  Kramisar bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har flyttat fönstren nu....kanske du får se snart ;-) Ditt liv verkar glatt och innehållrikt :-)

   Må fint.

   Radera
 2. Spännande att få följa skaparprocessen, å det är ju härligt att ha lite schyssta "råvaror"när andan faller på.
  Stora å många kramar/H.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp har nått på gång...å du är ju bidragande god orsak ;-)

   Radera
 3. Hej! Vad roligt att hitta in här. Mysig blogg!
  Fina gamla ting du fick tag i där....
  Vi ses igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men hej bara Anna! Kul å ses. Tack för titten. Ses :-)

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.