torsdag 1 maj 2014

Yoga är balsam för själen


Det viktigaste. Att yoga. Helst varje dag. Om det av någon anledning inte blir av så säger kroppen till på en gång. Något fattas. Jag känns halv på något vis. Tänk att det gått så långt. Kroppen minns. Behöver. Blir lugn. Balanserad. Jag kan bara säga...prova.

Börja nu och ditt liv blir ett annat.

I morse var vacker. Höll till på yogamattan en lång stund. Hade förberett vatten med ingefära och pressad citron. Namaste sedan dricka och känna kropp och själ stärkas ytterligare.

Så snäll jag är mot mig själv. Yogan är som balsam för själen. Det finns inget slut på resan... bara vara här och nu. Många gånger till kvar. Livet är så spännande.

Börja nu och ditt liv blir ett annat.Efter yogastunden gick jag ut. Det var så vackert. Blev frestad. Ville meditera lite ute på en filt. Jag låtsades bara att det var varmt. Brrr egentligen. Det är naturens sätt att visa vem som bestämmer. När april lämnar över till maj brukar det komma en köldknäpp.
Bara att glida med. Snart blir vi varma igen.


Gjorde en övning. Prova får du se. Alltså.... sätt dig i lotusställning.Blunda. Andas. Låt utandningen vara längre än inandningen. Andas iiin, andas uuuuuuuuuut.

Nu ska du observera ljud runt omkring dig. Släpp först in ett ljud. Till exempel en fågel som kvittrar. Stanna i detta en stund. Släpp sedan taget om fågelkvittret. Vandra vidare till nästa ljud. Kanske hör du ett avlägset motorljud. Lyssna på det en stund. Släpp taget. Nu hör du något annat. Fokusera. Är det kanske en humla som surrar. Eller kanske vinden som susar genom träden. Stanna i ljudet en stund. Släpp sedan taget.

Nu är det dags att släppa in alla ljud samtidigt. Låt de flöda. Var medveten om allt på en gång. Låt det flöda. Spara inte på något. Stanna i allt en stund. Släpp sedan taget.

Nu är det dags att fokusera på din plats. Bara du. Känn andetagen. Hör andetagen. Skapa dem. Andas iiin, andas uuuuuut.

Du är stark. Du är bra. Du kan. Du duger, precis som du är.

Avsluta lotusställningen med att sträcka armarna mot himlen. Låt handflatorna mötas, dra ner dem framför kroppen, låt händerna stanna i brösthöjd. Namaste.

 Nu har du kommit en bit närmare dig själv.

Att vara. Att duga, precis som du är.

11 kommentarer:

 1. Va härligt det låter! :) Önskar jag vore morgonpigg och yogade jag med!..kan vi inte yoga tillsammans nån gång så kan du visa mig lite bra övningar! Vi kan ju ta med Eija oxå! :)
  Ha en fin helg! kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. du kan yoga när du är pigg....behöver inte vara på morgonen, men jag tycker det ger en bra start den tiden på dygnet

   kramen

   Radera
 2. Jag yogar också...har jag nämnt det kanske??....men inte varje dag...joo ibland...men ibland kommer liksom vardagen emellan ;)......mediterar har jag också gjort....och efter flera år har jag nu satt igång igen ;))....men jag har aldrig yogat utomhus...har tänkt att om folk ser mej undrar dom kanske vad jag håller på med...jag vet...jag är fånig....på landet kanske...men där går det också förbi folk som kan undra, hihi....önskar dej en trevlig helg!!
  Kram och hej från mej
  Namaste !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och tack för titten. Det är så ljuuuuvligt att yoga ute i somrig morgonstund. Har du ingen vrå i din trädgård där du kan vara för dig själv en stund. Satsa på tidig morgon då mest bara tuppar är vakna ;-)

   Namaste!

   Må fint.

   Radera
 3. Vilken härlig morgon! Jag ser fram emot maj månads ljusa, sköna mornar, där man förhoppningsvis kan gå ut på altanen på morgonen och göra sin morgonyoga precis som du beskriver. Balsam var ordet... Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. stunder att bli starkare och gladare av och ja, bara mig själv mer rakt upp och ner

   kramen och tack för att du tittade in här hos mig

   Radera
 4. Underbara dagar :) Duktig Du är på att stanna upp och lyssna! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. livet blir så mycket mer spännande då har jag märkt och själen så mycket gladare

   kram till dig med

   Radera
 5. Vilken fin blogg du har! tur att du hittade till mig så jag kunde hitta hit! :)
  Jag började yoga i januari och jag mår så bra av det..men nu har jag kommit av mig lite grann. Tänker varje dag att ja ska yoga men så blir det inte av. Men vet du vad...jag ska yoga nu direkt!
  Kram viktoria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha häääärligt att jag kunde bidra till att du fick fart på yogainspirationen! Hade du en fin stund?

   ja precis så kände jag med, att det var roligt att vi hittade varann ;-)

   ses mer vill jag lova :-)

   Radera
  2. PS nu lägger jag minsann till dig på min lista över tips på trevliga bloggar

   ha en finfin dag

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.