söndag 13 april 2014

Yoga och trädkramar


Hade lovat mig själv sovmorgon idag. Men frågan är vad som hände. Redan klockan 08 stod jag i skogen. Det var något som drog. Behövde fylla på av naturens trädgård. Sol, fågelkvitter, vårbäcken, träden, kottar och annat smått. 


Spanade in en stor tall som stod mitt i en solglänta. Vi kramades en lång stund. Har du provat själv ännu förresten?

Som jag berättat i ett tidigare inlägg (Krama ett träd) lovar jag att du får mersmak. När du står där och verkligen tar emot kraften som finns i trädet händer något magiskt. Du liksom känner rötternas styrka och trädtoppens längtan. Kraft att spara. Kraft att längta tillbaka till.

Marken var ganska torr märkte jag. Lika bra att göra lite yoga. Andas in. Andas ut.

Efter några solhälsningar gick jag vidare.

Namaste.


Om man tittar riktigt nära så finns det en egen liten värld där nere bland träden.
Där kan man lägga sig en stund och dofta på mossan. Luktar inte alltid gott...men skog.


Lyssna! En hackspett. Imponerande kraft i en så liten krabat. Hur var det nu med det där hackandet...får de huvudvärk eller inte?
Där bor du vackert mitt i solen.

De är så läckra i sitt gula. 

En och en halv timme senare kom jag hem. Ungdomarna sov fortfarande. Jag njöt extra mycket av frukosten efter en härlig stund i skogen.

Dags att möte en ny vecka. Den blir så bra som vi gör den till. Eller hur?

6 kommentarer:

 1. Träd är det väldigt mycket kraft i. Uppåtsträvande energi. Vi har ju en tendens att ställa in oss på den frekvens som vår omgivning är och det säger ganska mycket om varför vi mår så bra i naturen. Där är det verkligen balans! Du är verkligen inte ensam om att älska träd. De är underbara. Ha en fin vecka! Kram Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fint och höra att vi är flera trädälskare. Tack för besöket här hos mig. I veckan blir det mkt jobb.... ska baka inför fredagens pajbuffe hos Eija. Mycket att göra innan fredag. Roligt såklart. Mvh, Lotta

   Radera
 2. Va härligt Lotta! :) Ja man mår verkligen bra ute i naturen...man borde hinna va i naturen mer...tur att det blir ljusare kvällar så man hinner ut mer! Vi ses på Norrfrid då! : ) Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ljusare och ljusare, mer och mer tid ute....det är melodin. Snart får jag börja gräva också i trädgården. Mums! Ja, vi ses och mår fint på Norrfrid! Kram å tack för att du tittade in här på bloggen :-)

   Radera
 3. Träd är najs.... Men själv är jag horisont -beroende:) vidder, ytor, frihet.... F ö är det mesta bättre utomhus hehe. :) love and peace ✌//hewoman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Horisonten om jag måste välja såklart! Men det är lite lång att knalla iväg till kusten sådär spontant....har ca 50 km dit. Du har ju fjällen i sikte med har jag märkt :-)

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.