fredag 11 april 2014

Återbruk gör trädgården glad


Ja detta är min trädgård. Och "nej", det är inte just nu. Här kommer inte spaden ner i backen än på ett tag, vill jag lova... men snart så! Jag tänkte att ni kanske behövde några tips inför helgen, som ser rätt lovande ut på väderfronten. OM du inte tänkt på det tidigare så är det rätt fiffigt att  återbruka gerdsgårdspinnar. Vips så har man trevliga installationer i trädgården. 


Jag är även väldigt förtjust i armeringsjärn, men det visar jag mer av en annan gång. Nämligen när den tänkta rospergolan kommit på plats.

Hur som helst. Gerdsgårdspinnarna är bra att sätta på plats innan rabatterna börjar växa. Vips så når allt full blom. Då kan ett stöd i tillvaron vara fint för vissa av våra fina vänner i trädgården.

Välkommen på en rundvandring...Turkost kan verka vågat men aklejan och annat säger "ja tack".


Humlen gör sig finfint på naturlig pinne. Denna är egentligen gjord som en pergola men hur jag än hurrar på hinner humlen aldrig växa fullt ut innan frosten biter tag...norr är norr.


Många höstögon blir det! De tindrar ikapp med limepinnarna.


Framsidan igen när aklejan är nöjd med sitt och bergormrot och annat tar över.


Det här är lätt som en plätt att göra. Men visst är det vackert i all sin enkelhet?


Fin helg till dig. 
Lyckat till med eventuellt trädgårdspyssel.

5 kommentarer:

 1. Vilken härlig trädgård du verkar ha! Nu längtar man verkligen efter det gröna och härliga! Mvh Jenny

  SvaraRadera
 2. RIKTIGT fin trädgård du har!!! En oas:). Å nu börjar allt det gröna om igen. Underbart:) //hewoman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack, så roligt att höra! Ja nu börjar det spira igen. Underbart var ordet. I år ska jag bygga ut grönsakslandet....lite småseg i starten. Har inte bestämt upplägget/utseendet ännu. Lutar åt att göra längre, smalare fåror med något konformat i mitten. Med eller utan odlingslådor är frågan. Vad tycker du?

   Radera
  2. Gillar sålådor! Jorden blirvarmare, lätt att hålla koll på växtföljd, lätt att rensa, lätt att så om. Snyggt oxh ordning. Men själva lådorna kan i o f s se ut hursomhelst:) pallkragar är UR trist!! Odlade i lådorna på en gammal byrå nåra år. Det va trevligt:) //hewoman

   Radera
  3. Ack ja... vill både ha inramning av träsidor och inte... nyss hemkommer från mamma och pappa. Kikade där i boken Wij trädgårdar. Där hade de land utan träramar. Fint det med. Jag gör som jag brukar.........börjar gräva sen klarnar allt under processen. Sätter spaden i jorden i morron. Har du börjat än?

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.