måndag 28 april 2014

Lekte sakletare


Ville hitta en rostig hink. Kom hem med ett helt oljefat. Sådant blir jag glad av! Bakgrunden var att jag åkte ut till Eija på Norrfrid Gårdsbutik i söndags för att hämta lite hästskit till min trädgård. Vi strosade omkring på gården och bakom hönshuset stod några rostiga tunnor. Jag hade turen att få den som syns här på bilden. Den passar som handen i handsken tillsammans med vårblommigt i glada färger vid min sten- och kuddhörna.
 


I kudd- och stenhörnan har jag odlat fram en bädd med citrontimjan. På sommaren brukar jag lägga mig på kuddarna här intill och snusa på den. Man kan lätt använda den som huvudkudde för en stund. Ja, lite hårt med stenarna som kantar rabatten, men lite får man tåla. 

Tänk dig; du ligger där på rygg, kuddarna är många och mjuka. Du tittar på molnen som dansar på himlen. Hör en humla surra. Flera för den delen. Kanske ett flygplan hörs i fjärran. En svag rosdoft får dig att le. Du drar handen över citrontimjanbädden och doften gör dig euforisk. Sambon ropar att fikat är klart. Han har dukat med paj och kaffe i "mitt lilla Italien" som jag kallar platsen under pilen där vi sätter oss vid den vita trädgårdsmöbeln.

Snart är sommaren här och jag kan ligga i min kudd- och stenhörna och leka Ferdinand.

Sådana stunder brukar jag ha på sommaren. I all enkelhet. Att se det stora i det lilla.

5 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt :-) Det är en konst det där - att se det stora i det lilla :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Mia Maskros! Kul att du tittade in hos mig. Den hörnan är fin. Den invigdes en kväll förra sommaren med prat och god öl med en kär vän.

   Kortveckan närmar sig. Underbart minsann.

   Ha det fint. Mvh, Lotta

   Radera
 2. Vilken underbar hörna du har!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tittade in här hos mig Eva.

   Ja, den hörnan är mysig. Ramade in den ytterligare i slutet på förra sommaren med en halvmåne av pioner. Alla sex har klarat den norrländska vintern. Det hurrar jag för såklart.

   Må så fint.
   Mvh, Lotta

   Radera
 3. Vackert, vackert! Mys på i Italien hela långhelgen! Ha det riktigt gött!!/ hewoman

  SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.