lördag 19 april 2014

God vänskap och god mat

Smart lösning när det är mycket som ska få plats. Värden kan minsann snickra han!
God vänskap ger lika mycket energi som god mat. Om inte mer...jo helt klart mer! Och när man får både och vid samma tillfälle är mysfaktorn uppe i minst hundra procent. Idag var en sådan dag. Vi var på knytkalas hos goda vänner, som bor ute på landet på en plats jag gärna vill åka till ofta...och inte lämna på många timmar. Ja, sova över vore fint det med. Mina två barn håller med mig. De vill alltid vara kvar när det är dags att åka hem. Min sambo är lite mer modest, men jag vet att han trivs där han med.

Den järnspisen är vacker. Påskbrödet smakade ljuvligt. 

De bor i ett hus som har charm från topp till tå. Ja, charm har värdparet och deras två ungdomar med. Sicken härlig kombo. Jag fyller på till bredden med energi när jag är hos dem.  Värdinnan och jag har varit vänner i massor av år. Fina allihopa. Tror jag kan säga att vi är själsfränder. Visst är det så vi känner Hanna? Ja, ni som har sådan vänskap vet vilken rikedom jag pratar om. 


Att finnas för varann i både sol och regn.

Som den där sommaren då jag inte skrattade så mycket...jag åkte till Hanna för att bara vara. Hon placerade mig bland ett hav med kuddar i en gammal rostig järnsäng som står under en ståtlig lönn på gården. Jag blundade och lyssnade på sommarvindens viskningar som drev genom grenarna. Hanna kom tillbaka med läskande lemonad. Så gott det smakade och så glad jag blev. Plötsligt kände jag faktiskt att livsandarna vaknade inom mig. Hanna donade på gården. Våra döttrar var ute på en ridtur. Våra söner var nere vid älven och fiskade. Jag fick bara vara som jag var. 

Sådan är den, vänskapen.


Hos vännerna där ute på den underbara platsen bor även två ulliga damer. Nyklippta och fina och höggravida. Ullis heter denna donna. Lammen är beräknade att komma vilken dag som helst. Jag och en till av gästerna gick bort till hagen flera gånger idag för att kika om det magiska ögonblicket hade startat. Nähä, inte på beställningen alltså. Hanna, som dessutom kan stoltsera med yrkestiteln barnmorska, har lovat att höra av sig bums när det är dags. Då tänker jag och min dotter åka dit och titta på de små underverken. 

Det är livskvalitet. Det är vänskap. Det är underbart!

8 kommentarer:

 1. Nog är vi det alltid-själsfränder:). Ett av det finaste med vänskap är just att man får vara sig själv, även i regn och rusk. Å att man behöver å får som mest när man kanske"förtjänar" det minst. Tusen kramar till er/Hanna.
  PS: hör av mig när förlossningen startat;)DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis så. Kramar till oss i både sol och regn.

   Väntar med spänning på förlossningen. De fåren kan inte ha det bättre med en barnmorska i huset!

   Radera
 2. Rikedom! //Hewoman

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja sant sant sant.

   Men en Trissvinst skulle sitta fint det med. Fast det är ju något heeeelt annat än mänsklig rikedom.

   Radera
 3. Vacker buffé som säkert var hur läcker som helst! Visst är det såna vänner man behöver. De är världa allt!

  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det smakade underbart! Både plats och sällskap bidrog till det..... helheten, du vet. Vänskap är något stort.

   Tack för att du tittade in hos mig Anette.

   Radera
 4. Ser underbart fint och gott ut!..och jag vet ju hur underbart det är därute! Såå personligt och vackert hem och trevliga människor! :) Förstår att du trivs där! Å tack för sällskapet i fredags! Så trevligt även om man inte hinner prata så mycket mer än praktiska saker! :) ..vi får surra mer en annan gång! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var sååå gott! Mycket beroende på härligt sällskap och miljö. Ungarna vill aldrig åka med hem när det är dags..... Ja vi ses sällan men när det blir så är det alltid lika trivsamt. Vi lunchar ngn dag. Eller hur?

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.