söndag 10 augusti 2014

Jordgubbar och rabarber - en lyckad kombo


Får jag lov att presentera världens godaste giftermål! Har ni inte provat att göra rabarber och jordgubbssaft så är det dags nu. Smaken är underbar och gör vem som helst på gott humör.

Rabarberna är ju rökta denna årstid egentligen.....träiga alltså och helt odugliga i till exempel en paj. Men som just saft går det ju bra. Fyndade en Saftmaja på loppis får många år sedan, som funkar jättebra.  Den här gången fick jag tre liter färdig saft. Jag föredrar att ta mindre mängden socker, som anges i recepten. Lite sötsyrligt är min melodi.

Att hälla upp på vackra flaskor är ju halva nöjet. En del av saften fryser jag alltid in.
Det är så härligt att ta fram under årstider då inget växer och frodas i trädgården. Då känns det extra lyxigt. Och så får man en smak av sommaren mitt i vintern eller hösten eller när man nu väljer att frossa.

 Bra att tina till födelsedagar och andra trevligheter såklart. Har inte provat, men nog skulle den även passa till att spetsas i en sommardrink. Det ska jag ta och testa medans värmen fortfarande är kvar. Och har jag hört rätt så ska sommaren hålla i sig ända in i oktober. Det ser jag fram emot.

Må fint. Smaka gott och bli glad!  

2 kommentarer:

 1. Det lät faktiskt gott.....nu är det ju bara så, att jag aldrig saftar osv.....men jag dricker och äter av det goda ändå ;))....ha en fin kväll;)
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. vem vet.....man ska aldrig säga aldrig ;-) så länge kan du ju dricka och njuta ändå hihi

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.