måndag 3 augusti 2015

Blåbär är kroppens bästa vänLivskvalitet. Bästa sorten. Tänk så bra vi har det. Ett stenkast bort från hemma finns skogens blåa guld. Och kroppens bästa vän. Tycker jag. I skogen avrundade jag min semester. Det är rätt härligt att tänka tanken på blåbärspaj, sylt och sånt. Bor så bra så jag kan cykla till blåbärsskogen. Det gjorde jag idag. Blev kvar längre än jag tänkt. Och tack vare det blev det kring fyra liter med hem. Egentligen ska jag väl inte skylta med vad jag gjort på cykelturen, men det blev så snyggt att pynta lite. Är lika glad varje gång ungdomarna vill göra något med sin mamma. Idag var det faktiskt dottern som tyckte vi skulle plocka blåbär. Hon var nöjd efter en yoghurtburk (en liten en). Sedan åkte hon hem och jag blev kvar där bland riset. Efter en stund kom min lillasyster med sin dotter. De har sina sista semesterdagar här nu sedan åker de hem till Sundbyberg. Jag är så glad för varje minut vi har tillsammans.

Blåbärspaj, sylt till pannkakorna och blåbär i filen. Så kommer hösten och vintern se ut här hemma.


Tacksam.

4 kommentarer:

 1. Ja, blåbär är så gott och nyttigt! Men jag avskyr att plocka blåbär, vet inte varför jag känner så, jag är ju verkligen en natur- och skogsmänniska.
  Härligt pyntad cykel!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. igår tänkte jag extra mycket på att inte tänka på att känna att det var tråkigt att plocka och vips susade bären ner i hinken

   ja det är ett hett tips (självsuggestion) ja lite som självhypnos :-)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Jag är ingen bärplockare, men blåbär får man ändå anstränga sig litet för att få ihop litet. / Britt

  SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.