torsdag 30 juli 2015

Lavendelsocker i en kakaUnderbara du! Älskad som du är i kruka. Drömmer drömmar om dig som lyxiga fält i min trädgård(glöm det på friland här i norra Sverige! ja så säger min erfarenhet i alla fall). Men även som smaksättare är du välkommen här hos mig.

Se här - lavendelsocker. Idag ska jag göra en sockerkaka tror jag visst. Får se om den kommer att smaka som jag tänker mig. Första tuggan...och plötsligt står jag mitt i ett lavendelfält i skuggan av citronträden med havshorisonten precis framför.

Du som inte känner för att känna det jag försöker återge kan ju enbart fokusera på att göra lavendelsockret. Ta några av dina torkade lavendelblommor och gnugga ner dem i lagom del socker i en glasburk. Låt stå ett tag så aromen klättrar in i sockret. Hur länge ett tag är? Det väljer du bäst själv. Mitt har stått i många veckor. Sedan bakar du en kaka helt enkelt. Jag väljer nog att ta 1/3 lavendelsocker på hela mängden socker som anges i receptet.

Men tänk på att baka kakan med kärlek i luften, då blir den mycket fluffigare. Vad snackar hon om nu då tänker du kanske? Jo, jag menar att när du knäcker äggen så tacka hönan för ett gott dagsverk i hönshuset. När du mäter upp mjölet så tänk dig vetefältet som glittrar som guld i soldiset eller böjer sina ryggar för vinden.

Tacksamhet. Inget är för givet.

Lavendelsocker är kul att göra och nu ska jag se hur det smakar i en kaka.

Allt gott.

Lavendelgott!


1 kommentar:

  1. jaa lavendelgott ;))......hur det smakar vet jag inte, men det doftar i alla fall gott ;))
    Ha det gott, hihi....
    Kramis bia

    SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.