onsdag 1 juli 2015

Ljuvliga finska rosorHar en del favoriter. Det här är vägen till en av sorterna. Där borta står de. Mina fantastiska finska rosor. En buske som knappt syns från framsidan av trädgården. Men där står de under körsbärsträdet, bakom bondpionerna och ger sitt vackraste just nu.

Å vilken doft! Helt fantastisk. Andas in det ljuvliga. Blundar. Ler. Tar en runda i trädgården. Men det drar... Går tillbaka till min lilla dunge av de finska och doftar på dem igen och igen och igen.


Så många vackra. De verkar inte ens tveka...


Tar med mig en kvist in till badrummet. Det blir vackert. Och är det vackert så blir allt så mycket gladare.

Min bästa sort får jag vänta på ett bra tag till. Den magiska New Dawn.

För att inte tala om ivrigt klättrande Flammentanz. De är full med knopp. Jag klappar på dem och pratar med dem och säger ni är väldigt välkomna.

Vilka rosor gör dig glad och yr?


4 kommentarer:

 1. Är det den som heter Finlands vita ros? Det är en ros jag tänkt skaffa för den rikliga blomningen av vita blommor. Mina favoriter som jag har är honungsrosen - överväldigande i både blomning och doft en tid - och så New Dawn, den har så otroligt många knoppar nu så det blir en njutning när de slår ut. Jag har några Flammentanz som just börjat blomma, de slingrar sig upp i ett gammalt äppelträd. Visst är den vackert men doften är så svag, jag älskar rosor som doftar i den stilla sommarkvällen (och på dagen när man sätter näsan i blomman).
  Fin helg på dig!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rikligt med väldoftande blommor. Tror den heter dom du frågar. Håller med. ... rosdoft i sommarkväll är underbart! Må fint.

   Radera
 2. Visst är det vackert med rosor ;)....vi har massor av den vita sorten som du visar...flera buskar växer här kring torpet...vi har även nyponrosor....alla träd och buskar är gamla här på torpet...mannens mamma växte upp här, så vi har ärvt torpet ;))...mannen har renoverat, men det var 20 år sedan, men det är trivsamt och fint här, känns inte som det behövs renoveras igen ...än så länge iaf ;))....kakelugn, och en gammal vedspis har vi också....men även en modern avdelning i köket ;)).....så här trivs man på sommaren...
  Ha det gott i sommar Sverige !
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, mannen, rosorna och torpet - given succé :-)

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.