lördag 14 juni 2014

Underbart av citroner


Baka baka kaka. Så här glad kan fröken jag se ut när jag lyckats med ett bakverk. På bilden står jag i Eijas kök vid Norrfrid Gårdsbutik. 
Tycker ni borde testa att baka godingen här nedanför. Lite grönt i mitten gör susen för ögat. 


Syrlig och söt och jättegod. Den måste du prova att baka om helgen bjuder på sol.

Lätt som en plätt. Impar på alla.


Här kommer receptet kort och gott.

Pudrad citronpaj 


Deg: 2 1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör

Klicka ner smör i de torra ingredienserna. 
Arbeta ihop snabbt. Tryck ut i form 
(cirka 25 cm diameter)
Förgrädda mitt i ugnen 200 grader cirka 12-15 minuter.

Innehåll: 3 medelstora ägg
2 dl strösocker
1/2 dl vetemjöl
rivet skal av 1 stor citron
6-7 msk pressad citronsaft

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl citronsaft och skal. Häll smeten ovanpå det förgräddade pajskalet. 
Grädda i 10 minuter. Citronkrämen är kanske lite lös när kakan tas ut, men det är ok. 
När kakan har kallnat pudrar du över florsocker. 

Egentligen är den godast dagen efter
(spar då med att pudra över florsocker tills det är dags att servera kakan).

OBS! Mjukrörd glass med vaniljstång i blir pricken över i:et.





2 kommentarer:

  1. Eija har ju så mysigt i sitt kök och hemma hos sej för övrigt också.....härlig bild på en glad bagerska ;))
    Ha en fin söndag....nu ska jag öppna min lilla loppis några timmar......
    Kram bia

    SvaraRadera
  2. Det där måste jag testa!!! Oj vad det låter gott :-)

    SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.