onsdag 11 juni 2014

Magiska rhododendronSå magnifik. Vacker. Skir. Kraftfull.
Allt på samma gång.

Jag har tre stycken. Tro inte att de är stora. Här i norr blir det som det blir. Går inte att mäta sig med de trädliknande jag sett söderut.

I Jönköping vandrade jag omkring i ett naturområde en gång och hamnade plötsligt i en skog....av rhododendron. Den var en makalös syn! Men som sagt här hemma. Min trädgård. De är här nu. Och skimrar ikapp med sig själva. 
"Visst gör det ont när knoppar brista..." [Karin Boye]

Inte en endaste kvar nu. Alla i blom. Mer eller mindre.Se så bra de kompar ihop, madam rhododendron och fru funkia. Inga storätare. Båda gillar magra jordar. Det bjuder jag dem på här såklart.


Faktiskt första gången jag tagit in dem. Men verkligen inte den sista. Blev ett glatt blickfång för den som kliver in genom ytterdörren. Och annars med.

Är så tacksam över det vackra.

3 kommentarer:

 1. Dom är så vackra!! Nästan finare små än som jätteträd... Att njuta är i sanning en konst. Inte medfödd tror jag, man måste öva! Du övar bra och är på god väg mot nya segrar! Låtom oss njuta :) //hewoman

  SvaraRadera
  Svar
  1. så sant så, min ädla kompis i väst :-)

   vi tränar bra både du och jag

   kramen

   Radera
 2. Min rhododendron har nyss börjat slå ut...att det är så olika....beror kanske på olika omständigheter....igår var jag på Medial vägledning...spännande....mycket stämde...och healing dök upp igen när det gällde mej....ska tydligen hålla på med det....har ju gått en liten kurs förut...och jag har alltid funderat på att börja så jag får väl ser hur jag gör ;))....så har jag en örn som kraft djur (om du hört talas om det )....nu ska jag inte flumma iväg mera, hihi.....har iaf kört ett yoga pass och lagt ett änglakort på förmiddagen, nu ska jag snart öppna mitt mini loppis......ha en underbar fredag min vän....
  Kram bia

  SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.