söndag 22 juni 2014

Mina gröna rum del 2


Fem dagar på resande fot. Omtumlande till viss del. Fina stunder också. Begravning i Gävle. Midsommarfirande i Stockholm.

Tog mig en runda i trädgården ikväll. Det hade regnat innan vi kom hem. Men så kom solen. Trädgården sträckte på sig lite extra. Det kanske syns på bilderna jag tänkte visa här. Jag badade i grönt för en stund. Minst lika härligt som att ta sig ett riktigt bad :-)

Välkommen på lilla kvällsturen om du vill...


de två första bilderna är från baksidan som har turen att bada i kvällssol ända tills den går ner bakom bergen vid 22.30 denna årstid.



Jag är överförtjust i salvia. Och nu även kantnepeta. Men kattskrällen från när och fjärran är ju här och äter upp den för mig!


Finska rosen ser så ömsint ut med pionen. Det är en gammeldags ljusrosa sort. Bor i skuggan av ett körsbärsträd så det tar ett tag innan blommorna visar sig.


Vacker och kort i rocken i jämförelse med den blåa irisen i bakgrunden. 


En näve näva finns här också. 


Delar på denna skönhet varje år för att den ska breda ut sig. Cerise med gult ger en härlig attityd. Bor granne med de gammelrosa pionerna och finska rosen.


Upptäckte att denna ungerska syren blommar efter några års paus. Och färgen är så härligt intensiv. 


Hemgjord stege för en klättrande clematis. Stegen i lime är fin mot bladverken. Hoppas på blommor i år. Det har varit lite klent med det på sista tiden. Förra året ville denna planta inte visa sig alls. Tur att jag valde att spara pinnarna. Var ganska frestande att slita ner den av ren och skär besvikelse.

Mycket spännande återstår. Kylan har gjort så att det mesta stannat upp. Lite värme nu så tar pionerna, rosor och annat spännande fart. 

12 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk trädgård du har men jag kan tänka att det kräver mycket jobb för att hålla den så fin!
    Ha det fint!
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men så snällt sagt Eva! Tack tack!

      Trädgårdsdesign är källa till harmoni i kropp och själ. I alla fall för mig. Har hittat ett bra sätt att varva ner på. Och ogräs för man väl jaga emellanåt....men jag vandrar ju i trädgården varje dag och tar bort inkräktare lite här och där.

      Mvh, Lotta

      Radera
  2. Så vacker trädgård Du har. Gillar verkligen din stege och allt annat fint. Salvia favorit här också.
    Ser att jag missat nåt inlägg så nu ska jag läsa ikapp.
    Kram
    Anette

    SvaraRadera
    Svar
    1. som sagt, hedrad som tusan när dina proffsögon säger att det är fint här hos mig :-) Tack tack. Stegen är rätt snygg faktiskt. Står på framsidan av huset i en rabatt jag inte har visat här ännu. Gjorde den av överblivna gerdsgårdspinnar.

      Kram
      Lotta

      Radera
  3. Så fin trädgård du har....jag har också ungersk syren på tomten i stan...på landet har jag vanlig syren...och den gillar jag bättre, men den fanns ju här när vi flyttade hit så.....jag har rosor här i stan, men vilken ohyra jag fått på dom....det sitter vita mask liknande larver under bladen !?....tror dom suger näring ur bladen för dom blir vitliknande....får gå ut med såp sprutan, hehe....ha det gott!
    Kram bia

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men tack vad snällt sagt. Attans ohyra! Jag har löss på alla rosknoppar. Bort med dem bara!!! Att såpaduscha dem är bra. Ska köra en sväng ikväll. Lycka till med dina.

      Kram, Lotta

      Radera
  4. Vilken underbar trädgård du har att hämta kraft från! Läser också om din livsdryck, citron och ingefära. Ska testas! Och v a r f ö r mediterar jag inte? Mår ju så bra av det. Nej, nu ska jag minsann... Tack för påpuffningen och för att du ledde mig in till dig:)

    Kramar från Eva-Mari

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hej Eva-Mari! Roligt att du hittade läsning här hos mig som passade just dig. Jag kommer tillbaka till dig med igen.

      Roligt att du fick en puff, eller två i rätt riktning :-)

      Kram, Lotta

      Radera
  5. Vacker trädgård du har! Roligt att du kommenterade hos mig så jag kunde hitta hit till dig:)
    Så fin den ungerska syrenen är, jag saknar en syren hos mig.
    Ha det gott
    Kram Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Maria. Vackert namn på din blogg. Det är något speciellt med olivträd. Försökte mig på ett en gång och det gillade att bo hos mig ungefär i två år......sen sa det gonatt. Har du en olivlund?

      Vi ses igen. Hos dig och hos mig kanske ;-)

      Kram, Lotta

      Radera
  6. Säger det igen! Så duktig du ÄR!! Fantastisk trädgård! Köksträdgården blev ju superlyckad. Kommer bli skitsnyggt med de olika salladerna. Spenat kan du ju fortfarande så om du vill ha. Här käkas spenat i alla versioner för tillfället �� det blev lite mycke... Och jag håller med du: pilla i trädgården är häääääärligt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Carl-Alfred girl!

      Trampat du i spenaten? Jamen då sätter jag en påse nu då och ser hur det växer på ett kick ;-)

      Kramen to you
      L

      Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.