söndag 23 november 2014

Saffransbullar med stil


Saffran. Ljuvligt på många sätt. Doften. Smaken. Minnen. Förväntningar. Längtan.

Nu är det bakat och klart. Njutit av några smakprov och lagt resten i frysen. Nu inväntar vi första advent. Redo att mysa!

Några tips för att höja smakerna till en högre nivå.


Lägg ett paket av bästa sortens saffran tillsammans med 1 tsk socker i en liten skål. Tryck ihop blandningen. Tillsätt 1 tsk fin konjak (Remi Martin blev det hos mig). Nu ska detta stå och dra en stund så att smakerna dansar omkring och mognar. 


B S = Baka saffransbullar. En passande bakduk. Mjöl i glasburk tycker jag om.


Det här blir hur läckert som helst! Bred på massor av smör, riven mandelmassa och apelsinskal. Rulla ihop som bullar. Vanliga eller snurror. Grädda. Bli lycklig av doft och smak.

2 kommentarer:

  1. Redan klar - med saffransbullarna! Oj, då får jag skynda på. Ska prova med litet konjak. Kan inte bli fel.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Japp, det gick som hejsan! Första advent kan komma.

      Mvh, Lotta

      Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.