onsdag 26 februari 2014

Tomater och lyxmackorLyxade till tisdagskvällen med bruschetta på eget bakat surdegsbröd och såklart tomater från affären... egna röda godingar kan jag tyvärr inte skryta med såhär i februari. Men nu håller jag tummarna för bra växtkraft. Har satt finfina ekofrön av sorten Runåbergs växthustomater som jag köpt hos Eija på Norrfrid Gårdsbutik


Det är något alldeles extra att göra till exempel en bruschetta på egenodlade tomater och vitlök med för den delen. Jättelätt att odla den lilla favoriten! Sätt ner klyftor någon gång på hösten och skörda nästa höst. Sandrik jord ska det vara. Mina vitlökar brukar bli små, men de tjongar rejält i gommen.  

Bruschettan blev så himla god så här kommer receptet:

 • Skär tomater i små bitar och schalottenlök ännu mindre. Lägg bitarna i en skål.
 • Klipp ner rikligt med färsk basilika. Strö på flingsalt. Rör om och ställ åt sidan.
 • Blanda fin olivolja med pressad vitlök i en skål.
 • Skär brödet i skivor. Bred på rikligt med oljeblandningen. Hetta upp en stekpanna. Lägg i brödet först med olivsidan nedåt. Låt få fin färg. Vänd på brödet en stund. Ta upp dem ur pannan och låt dem svalna.
 • Nu är det dags att ösa upp tomatblandningen på brödet. 
KLART ATT NJUTA!  

Säsongen 2013 var speciellt högtidlig. Då invigdes vårt första egna växthus. Jag satte upp juteväv som skydd mot solen. Det fungerade utmärkt. Dessutom var det snyggt.

Det är ju ett bra tag fram till skörd. Nu håller vi tummarna för att växtkraften är god för alla oss som satt fröer. Det får vi nog tillfälle att höras mer om längre fram i vår.

3 kommentarer:

 1. Ser supergoda ut! Måste absolut provas! :) Å så skulle man haft ett växthus! :)..om så bara för att sitta i! Måste besöka ditt i sommar! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du är så välkommen. Det är litet, men levererar godsaker. I framtiden planerar jag för ett stort och då finns det plats att sitta därinne med. Långbord kanske till och med ;-)

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.