lördag 11 oktober 2014

Naturen och trädgården på trappan


På affären finns massor av ljung. Men jag kände inte för det i år. Ville utmana mig själv istället. Nu blev det gjort. Jag  plockade lite i naturen och i trädgården. Genast känns det så mycket roligare att kliva in genom dörren. Du vet känslan när det är färdigt. Man står och betraktar och känner sig nöjd. Hämtar familjen och säger "se så fint det blev". Jaa, säger de och går in ingen. Jag kanske överdriver, men så enkla saker får mig lycklig.
 


Små fina pumpor på en bädd av granris. Det var första gången jag skördade sådana. De var gröna när jag plockade in dem. Sedan blev de orange. Spännande process. Blir väl något till Halloween av dem. Och kanske en pumpasoppa. Sägs vara gott.


Men såhär blev det med de små pumporna på granbädden. Och så en doft av alunrot bara för att. Plötsligt kom Hedwig susande. Jag blir lika lättad varje gång hon kommer hem helskinnad. Det finns ju så många faror där ute i skogen för en liten kattjej.  


En lykta, enris, alunrot och några trädpinnar ihopbundna med tjockt natursnöre. Duger fint tycker jag.

Oktober är fortfarande mild. Snö känns främmande. Som jag tänker varje höst. Hur ska man stå ut i kylan? Hur står vi ut? Står vi ut? Ja, på något sätt gör vi ju det.

Mycket bra blandat med en del svårigheter. Så får vi lov att ha det.

Allt gott till dig.

11 kommentarer:

 1. Jättefint! Att använda det man har och kan hitta i naturen kittlar kreativiteten och jag känner mig också så nöjd när jag fått till det. Respons kan det bli lite si och så med.
  Fortsatt trevlig helg
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst känner man sig extra nöjd att skapa med det naturliga (dock inte kul för blomsteraffären;)
   Allt gott till dig.

   Radera
 2. Så vackert! Och jag som köpte ljung igår, att jag aldrig lär mig att det är vackrast det jag plockar själv och gör eget pynt av!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Misströsta inte ;-) Det vi gör är av någon anledning det bästa för oss just nu :-) Så ljung var vad du behövde just denna gång

   Radera
 3. Vackert och mycket mer personligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är där jag vill vara...i min egen smak ;-)

   Allt gott till dig

   Radera
 4. Blev ju bra det där ;)..........själv har jag faktiskt ljung planteringar på bron...lite kottar har jag dock plockat själv, som också pryder planteringarna...och så köpte jag en ny bro matta med en älg på, sen var jag nöjd ;Ha det gott!
  Bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar. Nöjd. Glad. Lycka till med ljung, kottar och älg ;-)

   Må fint!

   Radera
 5. Så fint du har gjort! Visst är det skönt att kunna hitta sitt pynt i naturen istället för att alltid köpa?! :) Jag tror dock jag ska införskaffa en ljung i år! Sen blir det smågranar till advent! :) kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar tackar. Lycka till med ljungen. Det vi väljer är det vi behöver just nu :-) KRam!

   Radera
 6. Snyggt hörru!! Man tager vad man haver konceptet levererar igen. // hewoman

  SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.