måndag 22 september 2014

Gör gärna hemgjord musli


Det är så gott! Hemgjord musli. Lätt som en plätt att göra. Blanda i det du vill.

En bra bas är följande;

Dra till med ca 5 dl havegryn (rostas lätt i stekpanna)

I en annan panna kan du lägga ner lite olika nötter som du första har hackat i sisådär lagom mungoda bitar (mandel, hasselnötter, valnötter). Rosta, inte bränna!

Tillför ganska omgående solrosfrön och pumpafrön i nötblandningen och rosta lätt en liten stund till.

Sist lägger du i sesamfrön
de är så känsliga, så de beter sig nämligen som popcorn om de rostas för hårt. Alltså låt dem bara "andas lätt" på het panna.

Häll nu ihop alla saker i den största stekpannan du har.

Låt värmen vara igång. Ringla honung över och rör om med inlevelse. Ta bort pannan från plattan.


Låt svalna. Klipp ner torkad frukt efter tyck och smak. Blanda och häll över allt i en burk du gillar. Jag använder en glasburk som pryder sin plats tillsammans med hemgjorda skorpor och limeblad på en hylla i köket. 
Färska bär eller frukt kan du passa på att lägga ner om du INTE väljer att blanda i torkad frukt. Eller bland för all del ner både och men då kan det bli föööör sött.

Leta gärna en varm solglugg och njut av både den och naturell krämig yoghurt med muslin. Eller mys inomhus i favoritfåtöljen, med levande ljus och bra musik.
 


3 kommentarer:

 1. Mums. Jag har gjort något liknande och även haft torkade nässlor i. Det kändes väldigt nyttigt även om det inte gav så mycket smak.

  SvaraRadera
 2. Mums va gott med hemma gjort ;).....måste komma ihåg att köpa hem flytande honung...är så gott på musli och yoghurt ;).....jaa nu börjar hösten göra sej påmind...ha det gott!
  Kramis

  SvaraRadera
 3. Din variant av müsli ska jag göra, har några olika recept att variera med. När man ätit egengjord müsli vill man inte ha köpt - det är skillnad på müsli och müsli.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.