måndag 25 maj 2015

Nu är fröna i jorden


Jag kanske är lite sen med sådden. Men å andra sidan har inte värmen behagat visa sig i maj heller. Jag tror faktiskt att jag har hamnat i precis rätt fas. Det lovas nämligen regn några dagar framöver. Sedan vädrar jag solsken! Det borde vara dags för sommar snart!

I år har köksträdgården utökats med en bädd på 4x1,10 meter. I den blir det mangold, spenat, pak choi och plocksallad. Vi byggde 4 bäddar förra året men kände att nog skulle det passa med en till. Det är mycket som ska samsas i landen och vips är utrymmet slut. 


Nu finns förutom den senaste bädden 2 stycken 5x1,2 meter, 2 stycken 2x1,2 meter och i mitten en rundel för bönor att klättra på. Nu känns det som vi klarar oss ett tag.

Precision a la rödbetor. Ett frö i taget. Alltså är det något jag är kass på så är det att följa råden på fröpåsarna. Vem orkar peta ner ett och ett med lagom stora avstånd? Men ikväll vet jag inte vad som flög i mig. Jag var väldigt noggrann. Hoppas bara det ger resultat också. Jag återkommer säkert med en rapport när det börjar knaka av växtkraft i bäddarna.


Nya redskap med träskaft gör mig glad.


Vitlökarna som petades ner hösten 2014 växer vidare. Det är verkligen en tacksam växt att odla här i norr! Rekommenderas varmt! I bakgrunden skymtar rabarbern. I helgen ska jag baka vårens första paj. Håll utkik efter receptet inom kort, för det är värt att testas kan jag lova!

4 kommentarer:

 1. Rödbetsfrön går väl an. Men morotsfrön - nej jag orkar inte. Förra året gjorde jag såband med klistrade frön på smala tidningspappersremsor. Rätt mycket jobb, även om resultatet blev bättre än när jag som nu sår för tätt. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hejsan! Lät ju väldans ambitiöst det där med hemgjorda såband. Jag brakade iväg igen och lät morotsfröna fara ner i fåran bäst de ville. Får sota för det snart när det blir till att rågallra.

   Allt gott till dig.

   Radera
 2. Kommer värmen snart kommer det garanterat att knaka av växtkraft hos dig! Mina frön har inte kommit i jorden än, dels för att det varit så kallt och dels för att jag inte hunnit göra iordning bäddarna än. Men mangold ska jag så i rabatten, blir säkert vackert bland blommorna.
  Ha det fint!
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heja på. Nu petar du ner dem snart så kommer värmen sedan :-) Mangold är väldigt fint bland blommor. Det vill jag se sedan.

   Må fint

   Radera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.