lördag 21 mars 2015

Har njutit av Kundaliniyoga och Gong


Den här dagen. Enastående. Ny. Behövd. Genomförd. Efterlängtad.

Workshop i Kundaliniyoga och Gong. Bara för att jag är värd det tänkte jag. Och så rätt jag hade! Känner mig som ny. Tänker klarare, bredare, högre, längre!

Kroppen är ju precis så enastående. Kan ge oss allt bara vi hittar rätt nycklar och öppnar rätt dörrar. Vi måste vård dem ömt -  kroppen och själen. Att ge sig själv en dag. En gåva. Jag tackar mig själv allra ödmjukast över min klokhet att vara med om en dag som denna. 


Har du känt gonggongen segla över kroppen? Dåna som en tornado, viska som en vårbris.

Min första känsla var ångest och panik. Kände mig instängd som i en ljudlåda. Men så vaknade klokheten till och jag började andas och placerade tankarna mitt i tredje ögat. Så bra det gick då. Plötsligt kunde jag omvända Gong till min egen energi. Jag blev kokhet i hela kroppen. Känslan var magisk! 
Efter lunch gick vi en meditativ promenad. "Se allt som ett barn, som alltid lever i nuet". Så sa våran instruktör Lena innan vi skulle gå ut. Jag förstod precis vad hon menade. Den medvetenheten har jag som tur är valt att leva efter ett bra tag nu.

Tillåter mig att fascineras av små och stora saker i omgivningen. En vilsen solstrimma i mossan, fågelkvittret från högsta trädtoppen, en ljummen vårvind över ansiktet. Det där trädet som bara måste få en kram. Precis så nyfiken blev promenaden. Och längst upp på berget vid baksidan av Österåsens Hälsohem åt vi av den vidunderliga utsikten. Ångermanälven som sträcker ut sig i dalgången. Hur vackert kan det bli egentligen?


Österåsens Hälsohem. En pärla strax utanför Sollefteå.

Jag är så glad över den här dagen. När jag kom hem hade dottern dammsugit hela huset. Sambon stod och lagade mat. Och den femtonåriga sonen, ja han hade väl mest haft sin egen träning i fokus.

Nu är jag ivrig att "omvända" hela familjen. Låta dem upptäcka sitt inre på riktigt. Nästa gång ska jag banne mig få med mig hela familjen på en yogaworkshop. Hur nu det ska gå till...

5 kommentarer:

 1. Kul att få sen en bild på Österåsens hälsohem....har hört talas om den nämligen ;)...jag har slarvat mycket med min yoga nu...har haft all fokus på att renovera i vardagsrummet, men nu är det klart så efter fixet där, så ska jag börja ta tag i yogan igen...och annan motion också ;))...ha det gott!
  Kram bia

  SvaraRadera
  Svar
  1. där skulle du trivas fint :-)

   ha en fin vecka Bia!

   Radera
 2. Himmel, så härligt det låter! Jag måste hitta något i min närhet, känner att det är mycket viktigt för mig nu.
  Kram Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. då är det precis så du ska ha det just nu..........leta och boka

   kram!

   Radera
 3. Låter fantastiskt och om känslan bara är en del av vad som återspeglar sig in din rena, lätta text så måste jag också prova detta nångång. Det finns ju inget att förlora bara att vinna.
  Ha det så gott
  Anette

  SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.