Ungefär såhär ser det ut när du ska tillverka dem. Du behöver en shushimatta, sjögräsark, massor av ris, lax (gravad eller kallrökt brukar vi ta), gurka, salladslök, avocado, räkor, rädisor. Sen är det bara att börja skapa. Lax i några rullar. Räkor i några. Övriga ingredienser lägger du i hela tiden. Rulla snällt men bestämt på samma gång. Skär i skivor. Wasabi och soja är viktiga tillbehör. Samt pinnar och god öl såklart! Här kan du läsa mer om hur du gör shushi (hittade en bra sida med proffstips) |
Färgglatt, eller hur?! Du hackar massor av läckerheter till Tom ka gai. Och snälla du, välj en kyckling som har haft det bra. Jag vet att det är hur svårt som helst att hitta ekokyckling. Vi har faktiskt lyckats. Det blev en skåning, som fanns på Coop. Hade såklart varit bäst med en närproducerad. Men vi har gjort så gott vi kunnat i alla fall. Såhär gör du Tom ka gai (recept.nu) Så där. Nu kan ni ladda inför helgen. Smaklig stund! |
Lotta:) Nu har jag suttit en stund och tittat i din Fina blogg, så många härliga recept, bilder och tankar! Duktig du är:) Nu provar jag att skriva en kommentar så får vi se om den hamnar rätt;) Ha den Bästa helgen Kram Ann
SvaraRaderaHej Ann. Du hittade hit! Roligt att du gillade läsningen. Välkommen tillbaka. Ha en fin helg du med. Var snäll mot dig :-)
RaderaJag har aldrig provat shushi. Lisbeth säger att det är gott! Alltid skoj att få recept som andra provat och gillar! Mat är gott :) Ha en underbar helg! Kram Jenny
SvaraRaderaHej Jenny! Det är jättegott med shushi. Prova får du se. Lite pillrigt första gången...men sen är det som med att lära sig cykla ;-) Ha en fin helg.
RaderaAsså!! Shit!! Måste lära mej!! Va du KAN!! //Hewoman
SvaraRaderaKan äta ;-) å njuta :-) Har du lärt dig än? När du väl provat kommer det gå som en cykeltur ;-)
Radera