Blåbär som blåbär tänkte jag snabbt och blev genast sugen på paj. Hejdade mig tyvärr av någon anledningen. Blev en kopp rogivande te istället. Och en hårdmacka med salami av god Italiensk kvalitet. Men i helgen blir det en blå paj, helt klart.
Vill gärna bjuda dig på ett recept värt att prova. Som vanligt när jag bakar så höftar jag lite här och där. Följ ett basrecept om det känns tryggt för just dig.
Smulpaj med blåbär
att njuta av
med hemgjord vaniljsås och vaniljglass
Du behöver:
lagom stor pajform
lagom mycket blåbär så det täcker bottnen
(allt enligt svensk lagom mané)
mycket deg, tycker jag
200 gram smör
4-4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl
1 tsk vaniljsocker
Lite extra socker att strö direkt på blåbären.
Lägg blåbären i form med löstagbara kanter. Strö 1 msk potatismjöl över blåbären. Strö över lite socker.
Blanda degen och fördela över blåbären.
Grädda i ca 225 grader tills pajdegen fått gyllene färg.
Detta klara du bra ska du se. Och att äta upp den kommer gå galant :-)
|
Tack för receptet! Hoppas familjen kryar på sig!
SvaraRaderaÖnskar dig en fin helg!
Kram Eva
Hoppas du gillar smaken :-)
RaderaFin helg till dig med.
Så himla gott! Blåbärssmoothiebilden är helt ljuvlig...
SvaraRaderaHär har vi också sjukstuga, segdragna grejer som går nu...
En fin helg till dig!
Kram Jenny
Jaaa sånt är gott :-) Tack, snälla bilden gjorde sig själv....endast ett blåbär flöt upp.
RaderaHoppas ni är friska nu.
Kram, Lotta