Några anemoner gör susen.
Rödvinbärskakaugn 175 grader
150 g smör 2 1/2 dl socker 3 ägg (4 om det är små ekoägg) 5 dl vetemjöl 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk bikarbonat 1 krm salt 1 1/2 dl tjock naturell yoghurt 2-2 1/2 dl vinbär Ca 1/2 dl vinbär att garnera kakan med
Sedan gör du såhärSmöra och bröa en form med löstagbara kanter (om du gillar cocos, så tar du det istället för ströbröd :-)
Rör smör och socker poröst Vispa ner äggen ett och ett
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Blanda sedan detta med yoghurten och ner med allt i smeten.
Fördela hälften av smeten i formen. Strö över hälften av vinbären. Sedan resten av smeten och bären.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om det känns ok.
Låt svalna. Häll upp den på ett av dina favoritfat. Pudra rikligt med florsocker över kakan.
Du som brukar storkna av för syrlig smak kan ju först rulla runt vinbären som ska toppa kakan i lite strösocker.
En klick vispgrädde är alltid rätt till en ljuvlig kaka.
Smaka. Njut.
|
Vackra bilder! Kantarellsmörgås är gott, det gör vi ofta. Men kokar du inte ur vattnet innan du steker dem i smör? Gör man det bara när man ska frysa dem kanske?
SvaraRaderaÖnskar dig en fin helg!
Kram Eva
Hejsan! De kantareller som hamnar i frysen förväller vi. Annars skivar och steker jag rakt på bara :-) Ljuvligt gott!
RaderaMå fint.