Bröd är magi på många sätt. Doften av nybakt är svårslaget. Tryck brödet nära näsan och andas in ordentligt! Aaaaa, vilken känsla!
Nybakt med riktigt smör på (och gärna mycket) är himmelskt! Ta en tugga och känn hur smaken sprider sig i munnen ut i kroppen och inte bara mättar utan gör dig lycklig.
Observera också under bakningen hur härligt det är att känna degen mot handflatorna (om man inte är nybörjare förstås och har fullt upp med att svära över att degen fastnar på både underlag och händer ;-)
Bröd har förenat människor genom alla tider. I många fall handlar det om ren och skär överlevnad. Många andra behöver bara koncentrera sig på att njuta. Att dela upplevelsen med andra är fint i sig.
Att ge bort nybakat bröd till någon man vill är också lycka för både dig och den som får.
Ge dig tid att lyckas med bakningen. Det finns massor av recept att välja på därute. Blir det inte bra första gången så ge det fler chanser. Det tar tid att få kläm på det här med brödbak. |
Mums och så blir man så lycklig av att äta nybakat bröd :) Ha det gott. Kram Anna
SvaraRaderaMan får allt i ett liksom. Härligt!
RaderaHa det fint.
Kram, Lotta
Ja, det är garanterat en njutning! Denna veckan har jag bakat tre kvällar - var tvungen att baka till ett dop - men hade jag möjlighet skulle jag baka varje dag. Det doftar gott, smakar gott och är rogivande att hålla på med bakning.
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram Eva
Kul! Vad bakade du till dopet? I skrivande stund har jag precis satt grunden till en autolysdeg, ska bli grytbröd. Spännande med kemiska reaktioner ;-)
RaderaHa det fint.
Lotta
Först - tack för din kommentar. Har ej varit hemma förrän nu. Och jag har inte hunnit läsa allt, som jag vill så småningom. Jag läste några av dina inlägg och ska fortsätta med det. Att "smaksätta" dänkvatten vid strykning med lavendel, det ska bli. Så enkelt! Att baka älskar jag också och har inte köpt bröd på flera år.
SvaraRaderaVarsågod, det var ju sant :-)
RaderaTack för att du tar dig tid att läsa mina texter. Jag ska läsa mer av dig också. Dagen efter jag gjorde detta bröd så provade jag att baka med sk autolys. Min sambo brukar göra det lite nu och då. Vill kunna jag med och det blev fantastiskt bra!
Mvh,
Lotta
Mums vad gott...dina bullar ser riktigt goda ut....tyvärr bakar jag sällan...det ska vara matbröd då....
SvaraRaderaHa det gott i solen och njut av dagen ;)
kram bia
Här har vi njutit hela helgen av sol sol sol. Bara att tacka och ta emot.
RaderaHa en fin vecka :-)
Ser fram emot autolysen.
SvaraRaderaHaha, ja kanske jag ska skriva några rader om det projektet. Men nu är brödet slut ;-) och det var väldigt smarrigt!
RaderaMå så fint
Du er veldig dyktig på å bake �ut som hos :) Ser Ser ut som hos bakeren.
SvaraRaderaTack snälla, det är inte så svårt som man kan tro. Bakar du med?
RaderaMvh, Lotta