Oj, oj, hittade en enorm knippe persilja på affären. I och med det var kvällens grillsås fixad.
I kväll njuter vi av kött tillsammans med massor av grönsaker, nypotatis, chimichurri och välsmakande portugisiska Vila Santa Reserva 2011 i glasen.
Min svåger är från Portugal och jag har honom att tack för att Vila Santa hamnat i mitt hem från första början. Han råkar förresten känna dem som äger den vingården. Inte illa, inte alls illa...
Nu har du chansen att få smaka en sås som sätter piff på vilket kött som helst. Den fullkomligt badar i nyttigheter och smaksensation!
Då kör vi.
Chimichurri (Argentinsk specialitet)
2 små schalottenlökar eller 2 stora vitlöksklyftor 1 deciliter färsk bladpersilja 2 matskedar saft från en citron 1 matsked vinäger 1 matsked färska kryddor, som basilika, oregano eller timjan (ta förresten alla tre sorterna :-) 1/2 tesked salt 1 kryddmått svartpeppar 1 deciliter olivolja Mixa löken (utan skal).
Pressa ur citronsaften i en skål. Tillsätt allt det andra UTOM olivoljan.
Mixa igen tills det är finhackat.
Häll på olivolja och rör om.
Ät den ikväll till det du grillat. Du överöser köttet med såsen. Eller vänta tills imorgon då såsen faktiskt blivit ännu bättre!
Förvara den i en glasburk med lock.
|
Tack för receptet! Denna såsen ska jag göra till lördagens grillmiddag!
SvaraRaderaKram Eva
Jaaa så bra tänkt! Smaka eftersom och piffa med mera av allt om du känner så :-)
RaderaMvh Lotta
Hittade en lika stor bunta i min affär. stog här å började ledsna på tillvaron. Receptet testAt. Mumsisch!!! Danke mein freundin!! // hewoman
SvaraRaderaSå ska järnet smidas ;-) (ja alltså persilja = järn...hihi).
RaderaJag följer aaaldrig ett recept rilk punkt å pricka. Vräker oå mera titt som tätt. Finns dt möjligeb en diagnos för detta obotliga beteende? !
Huuugs dear friend.
Ursäkta. Snubblar fram på mobilen.
RaderaLider av samma sjuka... Vi kan väl kalla det kajsa-varg-syndromet...:) //hewoman
Raderajamen japp, det kan vi sannerligen (yyyyyyyyyl)
RaderaLåter gott, måste prova den såsen. Tack för recept!
SvaraRaderakram viktoria
Den såsen blir succé :-) Gör gärna stor sats och ställ i kylen ett tag. Passar till allt möjligt. Våga testa :-)
RaderaKram
Lotta