Antal bitar: så många som det finns samvete för :-)
ekologiska produkter såklart! ugn 200 grader
2 ägg
1 dl vanligt socker
1 dl råsocker
100 gr smör
100 gr vit choklad (fin sort)
Skal och saft av 1 1/2 lime
2 1/2 dl vetemjöl
Vispa ägg och socker fluffigt. Smält smör. Hacka chokladen i bitar och rör ner i smöret. Blanda detta med ägg/sockersmeten.
Riv limeskalet (endast det gröna) och pressa ut saften. Rör ner i smeten. Sikta sist i mjölet. Akta klumpar!
Skynda dig nu att hälla ner smeten i en smord form med löstagbara kanter innan du råkar äta upp smeten istället.
Grädda i 10-15 minuter i nedre delen av ugnen. Kakan ska kännas kladdig när den tas ut. Här gäller särskilt att ha lite is i magen och tro på att den är klar.
Låt den stå och andas en stund. Nu till pricken över i:et. Det som ska harmonera perfekt till kladdkakan.
Ta fram hallon och jordgubbar (lika mkt av varje). Mixa till en nästan slät röra. Finhacka mynta (mängd efter tyck och smak). Rör samman med bären. Lite socker? Ja, men bara en aning. Bären ska ha en syrlig touch. Vispa grädde lätt. I den kan du faktiskt slå ner en touch med vaniljpulver.
Kan bara säga mmmmmmmmmmm, himmelskt!
Fotnot: på bilden har jag använt min torkade mynta från den egna köksträdgården. Aromen är förvånansvärt perfekt ändå!
Denna kakan låter ju så himla god så den ska jag absolut göra! Synd att jag har varken vit choklad eller lime hemma!
SvaraRaderaHa en fin helg!
Kram Eva
kanske den funkar till påsk? :-)
Raderamå fint
Mums !!....nu är det så att jag inte bakar, hehe....men jag äter gärna hembakat ;))
SvaraRaderaNu tillbaka till renoveringen.....och jag önskar dej en fortsatt trevlig helg!!
Kramen
Färdigrenoverad? Ätit kladdkaka? hihi
Raderaha det fint
Ser helt himmelsk ut!! Något att tänka på inför stundande påskfirande.
SvaraRaderaJa det har du rätt i. Den kan funka fint någon av dagarna. En ny goding varje dag under påsken eller hur?! ;-)
RaderaRoligt att du tittade in. Välkommen igen :-)