fredag 10 oktober 2014

Goda gröna tomater



Vi som odlat i växthus i sommar har nog hittat en och annan grön tomat. Själv hittade jag många. Förstår inte varför de inte ville bli röda i år. Fel på jorden, för litet växthus, för varmt? Det måste jag ta och fundera på inför säsongen 2015.

När tomaterna inte vill bli röda så finns det en lösning på det problemet också.

För jag presentera en alldeles gudomligt god marmelad gjord på gröna tomater...häng med på receptet här nedanför.

Du behöver

1 kg tomater

En citron med skal och allt

2 msk riven färsk ingefära

7 1/2 dl socker

(använd ekologiskt så blir både kroppen och världen gladare :-)

Skiva och skär tomaterna och citronen i bitar. Lägg detta och ingefäran i en kastrull. Kokas snällt under lock i ca 25 minuter.

Häll i sockret och låt blandningen koka i ca 10 minuter till utan lock.

Nu doftar det ganska så gott kan jag tro.

Häll upp marmeladen i glasburkar som du gillar. Små är bra så håller marmeladen längre. Och det är trevligt att ge bort till vänner och bekanta.

Vill du hamstra så kan du lägga marmelad i plastburkar och frysa in.

Välj ett bröd du gillar och en dag som passar för att sitta länge och njuta.

Allt gott!

4 kommentarer:

  1. Det var ett bra tips. Vi äter inte ofta marmelad men någon gång och fint att ge bort en liten burk. Jag har syltat gröna tomater, men man glömmer lätt bort dem och vad man ska ha dem till.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det har du rätt i........mina syltade brukar ha en förmåga att gömma sig längst bak i kylskåpet. Men de äääär ju väldigt goda att ha till en mustig gryta.

      Mvh, Lotta

      Radera
  2. Tomatmarmelad här så himla gott, min svägerska brukar bjuda mig på det och det verkar som era recept är ganska snarlika varann. Mums!
    Ha en fin helg!
    Kram Eva

    SvaraRadera
  3. Älskar tomater...den marmeladen verkar god...mums!
    Ha en trevlig kväll nu
    Kram bia

    SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.