Brunch är superhärligt! Idag blev det extra trevligt eftersom vi hade bjudit in vänner.
Menyn bestod av broccolisoppa toppat med små ostpajer och groddar. Bovetepannkakor med frukt, bär, frön och grädde. Bacon, ägg och vita bönor för de som gillar sådant (några av ungdomarna blev extra glad över den köttiga kombon).
Och som vi åt! Mycket och länge. Det är så jag trivs allra bäst, med nära och kära runt köksbordet och med god mat på tallrikarna.
Bovetepannkakor har jag aldrig gjort förut. Vego all in. Stekte dem till och med i kokosolja. En rolig utmaning. Upptäckte att de ska stekas väldigt tunna för att bli bäst. Får öva mer på det en annan gång.
Vill du har recepten så självklart! Den på broccolisoppan kommer här nedanför. Pannkakorna har jag lånat ur boken Green Kitchen Travels (se sid 217). En superbok väl värd att ha i synlig i kökshyllan. |
Just boveteplättar såg jag på TV häromkvällen och blev så inspirerad. De skulle vara så lätta att vispa, vända och äta. Bovetemjölet är inkpt men det har inte blivit några plättar. Än. / Britt
SvaraRaderaSå god och härlig brunch! Att sitta länge tillsammans och äta och prata och äta lite till, det är fint det!
SvaraRaderaKram Eva