Äppel päppelsäsongen hänger ju över oss och vi som har lyckan att äga några träd har nog ett rätt bra skördeår på gång. De verkar mogna lite senare än vanligt men strunt samma. Den som väntar på något gott...
Mina transparent blanche är inte helt mogna men tillräckligt. Jag piffade till dem såhär innan det var dags för ugnen...
Skivade dem tunt och la dem i en skål. Kryddade med nymald kardemumma, kanel, pressad citronsaft och ringlade över lite honung. Den här mumman fick stå och dra i ca 30 minuter. Sedan la jag äpplena i en form. Klassisk smulpaj ovanpå. Gräddade tills färgen var gyllene. Som tillbehör blev det både vaniljglass och vaniljsås.
Sedan var vi mätta och nöjda och hade nästan paltkoma.
Kanske du får lite tips inför söndagsmenyn i alla fall.
Allt gott! |
Låter gott. Brukar inte mala min egen färs, men en gammal köttkvarn äger jag faktiskt. / Britt
SvaraRaderaVi startade helgen med hemmagjorda burgare... Hur gott som helst, fattar inte att men en gång i tiden köpte pressade frysta färdiga :)
SvaraRaderaHa en fin helg
Stor kram
Jessica