tisdag 12 augusti 2014

Mitt ätliga gröna...



 Tack tack tack! Med en god mix av hårt arbete och ekofröer har vi fått fart på precis allt i den nyanlagda köksträdgården. 

Extremvärmen och mycket vattning har såklart hjälpt till en hel del.

I år har vi semestrat i det egna landskapet. Förutom massor av vackra ögonblick och god mat har vi ju kunnat följa växternas framfart här hemma. Det har varit och är showtime!

Äter. Njuter. Förundras. Känner lycka. Så enkelt det kan vara. Och lyxigt!

Välkommen in i mitt ätliga gröna...

Frodiga och röda som få. Wokar dem gärna. Och lägger in en del i lag.


Blasten är cirka 50 centimeter hög, men fortfarande finns det utrymme för att växa mer neråt...för palsternackorna alltså. 



Morötterna är jättefina!. Och ska jag vara ärlig så har jag aldrig lyckats så bra något år. Hurra igen för de förhöjda odlingsbäddarna! Det slitet var värt varje sekund (tycker kanske inte sambon som tvingades snickra ihop dem).


Vackert ögonblick. Rotsaker i loppisfynd.  



Fascinerande växt den här bönan som heter bonde före böna... Förra året upptäckte jag aldrig att i skalet så fanns ett till skal. Men i år ramlade polletten ner. De blev tusen gånger saftigare utan inre skalet. Blir mer av dem nästa säsong kan jag lova mig själv redan nu.

Tips! Stek dem lite lätt i rapsolja. Krydda med havsalt. Smakar underbart!


Sockerärtor frasar så härligt när man äter dem. Rakt upp och ner. På plats. 



I kryddbädden växer det så jag inte hittar fram till allt jag ska ha. Men dragonen drog åt vänster ut över plattorna. Tur det idag när jag skulle ha den i en ljummen potatissallad till rimmad fläderkyckling. Det var så gott så receptet kommer jag att berätta om i ett inlägg framöver. Håll utkik! 


De är ju så goda! Blir många nu. Tackar en instakompis (du vet vem du är ;-) som tipsade mig om att lägga in och ha till allt möjligt och bland annat pastejmackor. Mums! 


Många solar som solar sig blev det tillslut. På rad i en av bäddarna som är fem meter. Alla blickar mot söderläge...utom en. Så det kan bli.

God sensommar!


7 kommentarer:

  1. Fantastiska bilder från dina odlingar, du är rik!
    Kram Eva

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så snällt sagt.

      Ja detta är sann rikedom. Frossar dagligen. Ångrar inget. Äter allt :-)

      Kram, Lotta

      Radera
  2. Mums!...älskar grönsaker;)......vackra bilder har du också tagit.
    Fortsätt njuta av dina fina grönsaker;)
    Kram till dej;)
    Bia

    SvaraRadera
    Svar
    1. ja visst är det gott med hemodlat! det behöver ju inte vara ens egna, men nog gör det dem nästan ännu godare ;-)

      hoppas du mår fint i sensommaren
      Kram

      Radera
  3. Vad härligt att ni odlat så många olika grödor! Och det ser ut att bära gott resultat! Paprika, gurka och jordgubbar testade jag i år, verkar bli en del :) Roligt är det! Jättefina bilder och mysig blogg! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men hej så roligt att du hittade till mig också :-)

      Det är verligen något speciellt med egenodlat. Lycka till med frosseriet bland paprika, gurka och jordgubbar!

      Radera
  4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera

Tack för att du tog del av mitt inlägg. Jag blir glad om du lämnar några ord i kommentarsfältet. Må fint.